fredag 10 februari 2012

Klänning-sew-along till ända!

Min klänning är färdig! Hurra, hurra! Och jag är glad över resultatet. Den är inte perfekt, särskilt avigsidan är lite sisådär på sina ställen. Men det är ju min första klänning! Jag hoppas jag får möjlighet att sy fler utifrån samma mönster (när jag nu lagt ner så mycket tid på mönsteranpassning och toile och allt vad det var) och då vet jag ju vad jag kan göra annorlunda.

För er som inte läst mitt tidigare inlägg om det här projektet har jag deltagit i en sew-along hos Karinottilia där vi alla sytt ett exemplar av Coffe Date Dress som är ett gratismönster från Burda. Utan bilder, beskrivningar, tips och tricks från Karinottilia och alla andra sömmerskor som deltagit hade jag nog gett upp under toile-stadiet! Tack till er alla för ovärderlig hjälp!

Jag tänker mig en något större röd rosett som detalj på bröstet men den här lilla fick duga som pricken över i så länge! Tyget kommer från Stoff och Stil.

På bilderna syns, förutom klänningen (!), vilken underbar kvällssol vi fick njuta av idag. Dejligt!
7 kommentarer:

 1. Vad fin den ser ut! Tyget blev ju jättebra! Ska bli kul att se den live!

  SvaraRadera
 2. Härlig och snygg klänning! Jättesnyggt med prickar och den röda rosetten! Den behöver inte vara större! Superfint bälte i midjan också, fin detalj!

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Härliga stora prickar! Kanske ska rosetten vara avtag/utbytbar? Kram!

  SvaraRadera
 4. Vad fin din klänning blev! Finast av alla i sew-alongen tycker jag. Men så är jag också väldigt svag för prickigt! :)

  SvaraRadera
 5. Den blev ju jättebra!! synd att vi inte har samma mått;-)

  SvaraRadera
 6. Tack alla för fina kommentarer. Det ska bli skoj att använda den på riktigt - får se vilken fest som kommer först!

  SvaraRadera