onsdag 14 mars 2012

Stora Symässan i Malmö!På lördag ska jag till Symässan i Malmö med mina syjunte-kompisar! Det ska bli härligt med en inspirationsdag. Jag har varit där en gång tidigare men det var för några år sedan. Då var jag inte alls i sy-tagen utan mer i pärlornas värld och jag minns att jag shoppade lite pärlor. Efter att ha kikat på utställarlistan för i år har jag inte så stora förhoppningar om att fynda glada trikåtyger till barn (barnkläder har ju varit mitt fokus ett tag nu!). Däremot ska jag se om jag kan hitta lite fina garner. Bland annat finns det behov för en ny kofta/tröja till lille grabben, han växer ju så det knakar.

Som sagt, som jag minns det, riktar sig symässan till fler än de sömnadstokiga så passa på att göra ett besök och få lite pysselinspiration inför vår och sommar!
Mässan pågår 16-18 mars, här är en länken till deras hemsida med ytterligare information.

2 kommentarer:

 1. Hur var symässan? Hade varit så roligt att följa med, nästa gång, med lite bättre framförhållning, kanske jag kan göra ett Skånebesök i anslutning till mässan.

  Kommer du ihåg vart du köpte det gul-bruna traktortyget i frotté? Ruben är helt galen i slipovern jag sydde till honom, som nu är alldeles för liten och sitter som en liten mag-top på honom. Får han syn på den är det omöjligt att få han att klä på sig något annat! Tänkte att jag kunde sy en tröja i lagom storlek om jag bara kan få tag på tyget!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Mässan var sådär... Och det är så jag minns den sedan mitt första besök där (med Sofia faktiskt för några år sedan). Men då var jag inte ute efter tyger och sömnad så jag ville ge det en chans till. Men tyvärr tycker jag inte mässan håller måttet riktigt. För många montrar och aktörer som inte hör hemma på området.
  Men visst fick man lite inspiration, kände och klämde på en del fina garner!
  Men vi kan väl åka till syfestivalen i Borås eller Stockholm tillsammans? Med lite framförhållning som sagt!

  Traktortyget kommer från JNY design men jag är osäker på om det finns kvar.... - katastrof!
  Jag kan kolla om jag har något kvar men det räcker nog bara till någon "del" på tröja i så fall. Lilla Ruben - när han kommer till Skåne ska han få åka traktor med Hilding!
  Kram

  SvaraRadera