lördag 23 augusti 2014

Ett riktigt pyjamastyg

En pyjamas till lillasyster i ekologisk trikå från Stoff och Stil. Tyget känns superfint i kvalitén, väldigt mjukt. Skulle gärna bjuda storebror på ett nattplagg i samma tyg men han använder aldrig pyjamas så det verkar onödigt på ett så fint tyg! Den randiga mudden kommer också från Stoff och Stil.



Jag har utgått från ett sparkdräktsmönster ur Ottobre 1/2012. Jag gillar särskilt att det är en rymlig modell. Långa muddar som här är uppvikta gör förhoppningsvis att den kan användas länge.




söndag 17 augusti 2014

Vändsydd babyfilt

Två filtar i trikå till två små knoddar. Den ene av dem har ännu inte gjort entré, men vilken dag som helst smäller det! 

 Båda tyger efter beställarens önskemål. Tygerna kommer från Jonic textil.



Tyger från Jny. Min goda vän gav mig fria händer så valet av tyger är mitt!

lördag 9 augusti 2014

Somrig trikåklänning

I det underbara tyget blomsteräng från Strömming har jag sytt en klänning till lillasyster som blev en riktig sommarfavorit. Mönstret kommer från Ottobre 3/2013. Jag har kortat klänningen rejält för att få den så krypvänlig som möjligt. En skön (tror jag!) och rymlig modell på klänning som har passat bra några av sommarens varmaste dagar.








lördag 2 augusti 2014

Bollen är rund

 - En tröja till mig och en till Sander, klargjorde sonen redan i tygaffären när han såg det här tyget! Jag är verkligen kluven när det kommer till alla digitaltryck på tyger som är så populärt just nu. De flesta av dem tycker jag är rätt fula medan några av dem är lite spännande. I detta fallet valde jag att uppmuntra sonens önskemål om något hemsytt och kanske kan det dessutom uppmuntra till lite bollsport!

För att en tygbredd skulle räcka till både son och kompis blev det istället två linnen utav det! Ett i storlek 104 och ett i storlek 116. Jag har utgått från ett vanligt tröjmönster, axelpartiet är något avsmalnat.