måndag 15 juli 2013

Att krympa med flit!

Fastän pysslandet är min hobby och något jag gärna ägnar tid åt, har de senaste veckornas semester även inneburit semester från syrummet. Det är ju trots allt ingen syssla som engagerar hela familjen... inte min familj i alla fall!

En stickning däremot går ju utmärkt att ta med sig på campingsemestern eller ägna en stund åt när det är soffmys. På så vis kom de här små babyhjälmarna till.
Den första jag stickade, den gråblå, blev mycket större än jag tänkt mig. Jag vill att den ska passa från nyfödd och jag skulle gissa att den snarare blev i storlek 6-12 månader. Så jag försökte mig på att krympa den lite i tvättmaskinen.... Den är stickad i 100% bomull. Jag provade tvätta den i 90 grader och så lite torktumling på det! Resultatet? Jodå, en liten aning krympte den men framförallt blev den lite tätare och alldeles jämn i maskorna. Jag bestämde mig för att sticka en till och minskade nu mask- och varvantal i mönstret och bytte dessutom från stickor 3 till 2.5. Den vita ser bättre ut att passa en nyfödd så nu är jag nöjd. Dessa svala mössor är det första jag gör till vår sensommarbebis men förhoppningsvis hinner jag med något mer plagg de resterande veckorna. Inte minst är det ett bra sätt att förbereda sig och förstå vad som komma skall!


2 kommentarer:

  1. Väldigt söta mössor båda två, hoppas de passar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, får hoppas det! Nog för att den vita är pytteliten men det är inte förrän man har de små i sin famn som man inser hur små de faktiskt är som nyfödda!

      Radera