måndag 11 juni 2012

Enkla haremsbyxor

De här två byxorna kom också till under värmeböljan för några veckor sedan. Svala och rymliga lekbrallor! Jag har sytt utifrån det här mönstret tidigare men då i trikåtyg. Denna varianten har jag haft i huvudet länge, men som mycket annat behövde idén mogna innan den blev verklighet!
Mönster: Strl 86 resp. 92. Jag har utgått från en haremsbyxa i Ottobre 1/2011 men använt vävt tyg istället för trikå samt förlängt benen och satt resår nertill istället för mudd. De är väldigt enkla att sy. Byxbenen är ett enda tygstycke med sömmen mitt bak. Jag gillar att det blir så härlig rörelsevidd i byxan.

Material: De mönstrade byxorna är sydda i ett tunt bomullstyg från Stoff och Stil (håller tummarna för att de ändå håller för en och annan asfaltvurpa). De randiga byxorna är sydda i ett lite kraftigare bomullstyg, en gammal gardin från Myrorna! Båda paren har mudd från Stoff och Stil.

Jag kan verkligen rekommendera det här mönstret. En skön modell som passar i många åldrar!


4 kommentarer:

 1. Åh, vad fina de är! Jag tror jag lånar din idé! Jag har ju provat modellen i trikå (hemma hos dig satt jag ju och sydde dem!) och de var dundersköna för Ruben. Men i vävt tyg ser de ju också underbara ut! Perfekta sommarbyxorna! Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag letar som en galning efter mönstret, hittar inget, kan du dela med dig :-), såå fina byxor.
  MVH Pia

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Jag letar som en galning efter detta mönster då jag precis fått en systerson som jag tänkte sy till, har du möjligtsvis något exemplar av detta mönster att dela med dig utav?? Vore guld värt! Tack för all inspiration! :)
  Med vänlig hälsning,
  Josefine

  SvaraRadera
 4. hej. var är själva mönstret :)

  SvaraRadera