lördag 23 juni 2012

Mitt finaste plagg någonsin!

Jag har sytt mitt finaste och roligaste plagg hittils! En fodrad jacka/tröja i velour och trikå till H. Jag var alldeles uppspelt under tiden jag sydde den, inte minst mot slutet, eftersom jag såg den växa fram och bli precis som jag tänkt mig i både färg och form! Jag utsatte mig inte för några större sömnadsutmaningar men möjligheten att matcha yttertyg och foder och därtill kantband och knappar gjorde det så väldigt stimulerande!
Mönster: Jag har utgått från två mönster när jag komponerade den här jackan. I Ottobre 1/2012 finns ett mönster på en fodrad trikåkofta utan luva. I Ottobre 3/2012 finns ett mönster på en velourjacka med luva fast utan foder! Strl 86 som jag förlängt lite i fram- och bakstycke samt ärmar så kan den användas under en betydligt längre tid. Dessutom är det bara trevligt att få vika upp ärmarna i början eftersom fodertyget syns lite mer då!


Material: Brun velour från Stoff och Stil. Trikåtyg "Skyar" från Znok design. (Jag älskar det tyget, har sytt ett linne till mig själv, bild kommer!) Muddtyg i bränd orange från Stoff och Stil.
Till sist bjuder jag på några bilder på ägaren till jackan (som till min stora glädje verkar gilla den!)!


5 kommentarer:

 1. Catarina Hägermyr23 juni 2012 23:00

  Verkligen fin!!!

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Jag såg lille herr H i den i söndags! Ella var inte sen att prova den!

  SvaraRadera
 3. Så fint Malun! Du är verkligen inspirerande! Coolt att känna en riktig sömnadsbloggerska! Kramar frpn Anna N i kräkträsk!

  SvaraRadera
 4. Superfin! Nåt sånt skulle jag också vilja våga mig på...

  SvaraRadera
 5. Tack! Bara på det, ni som känner er sugna! Inget svårt, bara lite mer tidskrävande än ett ofodrat plagg.

  SvaraRadera