tisdag 26 februari 2013

Användbar tygkasse

Jobbväska, träningsväska, strandväska? Alla behöver vi snygga och tåliga tygkassar till vardagens olika aktiviteter! Den här beställde en god vän för väldigt längesen. Strax efter att jag sytt den här till mig själv önskade hon sig något liknande. Jag fick fria händer att välja tyg. Häromdagen kunde jag äntligen överlämna den så nu vågar jag visa resultatet.
Kassen har en botten för att kunna rymma lite mer. Man får enkelt plats med ett par pärmar och kollegieblock eller träningskläder och skor till exempel. Jag brukar göra mina tygkassar fodrade. Dels känns de lite mer arbetade och så får man nöjet att kombinera olika tyger! Det underlättar också om man vill ha en eller flera innerfickor.

Båda tygerna i den här kassen kommer från IKEA. Yttertyget är lite grövre såsom många av deras tyger är, perfekt just till tygväskor. Fodertyget är en tunnare variant som jag köpt där för flera år sedan.

Jag tycker fågeltyget passade bra på en väska. Relativt stormönstrat men det var inga problem att rymma tygets olika fåglar på fram- och baksida. Dessutom ett passande tyg nu när våren är på väg (vilket är ren tur eftersom väskan legat klar i över ett halvår!!)

Förresten... när jag läste igenom inlägget om förra tygväskan som jag länkar till ovan, insåg jag att det finns ännu en obloggad tygkasse. Den jag skriver om som skulle rymma en packning till sommarens utflykter.... Jag får återkomma med bilder för jag vill minnas att den ännu inte är fotad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar