söndag 5 januari 2014

Julklappar i guld och tyll

Några av årets sydda julklappar hamnade i det egna hushållet! Utklädningskläder till barnen, till 3-åringen till att börja med! Jag har varit inspirerad att sy utklädningskläder ett tag men det är först nu som det blivit av. Jag har hämtat inspiration från många ställen men bla. av den här sömmerskan.
Mantel och krona i klassiskt rött och guld!


Mönster: Jag ritade ett eget mönster lite på måfå. Valde precis som ovan nämna sömmerska att ha kardborreband som knäppning i halsen för enkel på- och avtagning. En nackdel med det som jag nu upptäckt är att kardborren gör fula märken i velouren om den fastnar däri.

Material: Krossad röd velour och ett tunt, lite stretchigt guldtyg. För att få lite stadga och fyllighet i kronan har jag använt vlieseline och ett lager fleece emellan avigsidorna. Allt material till manteln och kronan kommer från Stoff och Stil.

Till utklädningslådan blev det dessutom en klassisk tyllkjol (och en liknande till jämnåriga kusinen). Den var busenkel att göra och kräver inte ett enda stygn. Bara knyt, Alfons! Jag utgick från den här beskrivningen. Tyllen är också den köpt på Stoff och Stil. Tyll finns ju i lite olika utföranden. Jag valde en ganska styv sort för att få den där luftiga och utstående effekten men till nästa kjol ska jag nog ändå prova den mjuka varianten av tyll.

Utklädningskläderna har väl inte precis gjort succé än men det kommer kanske!

Till sist några livebilder från julafton:


2 kommentarer:

  1. Vilka underbara utklädningskläder, och vilken nöjd kille!!

    SvaraRadera
  2. Det är så kul att sy utklädningskläder tycker jag för de behöver inte vara perfekta och de kan vara i enkla modeller. Kardborrband, resår och dragkedjor är bra så att det är enkelt att ta på och av och passar alla. Ska kolla in länken :)

    SvaraRadera