torsdag 16 april 2015

Klänning och byxa till kidsen

Två plagg som ännu inte hamnat i arkivet är de här; en välanvänd kattklänning och ett par oanvända byxor med en lång historia.

Vi börjar med klänningen! Sydd efter ett mönster i populära boken Heilt spesiell og jubel. Sköna katter från Jny design.
Så till byxorna då... Jeanskillen som tar emot morsans alster med stor skepsis kom fram till mig en dag när jag satt vid symaskinen. I händerna bar han det här randiga tyget (som värmt tyghyllan ett tag och som jag inte hade några särskilda planer för) och bad om ett par byxor. Rätt eller fel, men ur mig slinker:
- Men du använder väl inte mjuka byxor?
- Amen snälla, jag kan väl få ett par byxor?

Jag svarade att det kunde väl gå för sig men tänkte samtidigt att den här har jag gått på förr....
Hur som helst, färger på muddar och fickornas utseende valdes med stor entusiasm. Mönsterdelar klipptes ut och blev liggandes på golvet. H brukar låna tygsaxen och klippa tygrester i mindre bitar och det brukar gå så bra så. Men hoppsan! Saxen i ena byxbenet! Mamman utbrister (lite väl dramatiskt) Neeej!!! H inser vad som hänt och börjar gråta. När vi tröstat varandra började vi spåna idéer. En applikation i form av en orm fick lappa ihop jacket i tyget! Resultatet blev toppen om jag får säga det själv. H verkade nöjd till en början, men än har byxorna inte kommit till användning.... och så var sagan slut!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar