tisdag 25 augusti 2015

Vändsydd kofta i trikå

I början av sommaren var familjen på Sardinien. När jag började tänka packning kom jag på att det saknades en lagom varm kofta i lillasysters semestergarderob. Ni vet en sådan tunn kofta som man tar på sig när man går hem från restaurangen på kvällen.Vilket angenämt problem för en sån som mig!
 Koftan är helt vändsydd och kan därför användas med insidan ut som omväxling. Landskapstyget med retrokänsla har jag sparat på ett tag i väntan på en bra idé om ett plagg till något av de egna barnen. Köpt på Jofotex för flera år sedan men verkar inte finnas att få tag i längre.
Mönstret är ett hopplock från några olika tröj- och jackmönster. Jag fick verkligen koncentrera mig när koftan skulle vändsys, det är lätt hänt att man syr fel så att jackan inte kan vändas rätt. Jag tittade på den här tutorialen en del för att få in rätt tänk. Det är lätt att bli orolig när det ser ut såhär menar jag...

Det skall tilläggas att koftan blev liggandes i resväskan hela semestern, det var nämligen för varmt! Men det kunde man ju inte veta. Men här hemma har den använts desto mer och jag räknar med att den ska passa hela hösten åtminstone.

1 kommentar:

  1. Vad duktig du är som har gjort en vändsydd kofta. Den är jättefin.

    SvaraRadera