torsdag 23 februari 2012

Glada tröjor till våren!

De här tröjorna till min lille H tror jag kommer passa perfekt om ett par månader. De kommer dessutom passa fint till byxorna som jag skrev om i förra inlägget. Det känns roligt med lite nya, glada kläder inte minst till förskolestarten som närmar sig!


Mönster: I stora drag kommer mönstret från Ottobre 4/2011 men med vissa justeringar. Strl 86.

Material: De båda mönstrade tygerna kommer från Liandlo. Röd interlock till kantband också från Liandlo och på den andra tröjan brunt muddtyg från Stoff och Stil.


Idag skiner solen och det blåser rejält. Det kan förhoppningsvis torka upp markerna lite.... Jag får lite vårkänslor och drömmer om den tid då man sticker fötterna i ett par gympaskor och tar med sig en jacka under armen när man ska ut. Men det dröjer ju lite, det bara ÄR så!

5 kommentarer:

 1. Har föresten sett lite nya projekt här i skidbacken som du kan ta dig an. visar bilder när vi ses! ;-)

  SvaraRadera
 2. Jättefina!
  ja, härligt med solen!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilka supersnygga kläder du har sytt, både tröjorna och byxorna i föregående inlägg! Får man fråga vad du har gjort för ändringar i mönstren? /Anna

  SvaraRadera
 4. Tack! Ja, nu på slutet tycker jag själv det har gått som på räls med sömnaden. Så mycket roligare det var att sy muddbyxor med fuskfickor! Du, Anna, är en av flera som inspirerat till det!

  Inga större ändringar i mönstren. På tröjan har jag kortat ärmen något. Längden på tröjan är också något kortare, jag använde de centimetrarna till en lite högre fåll.

  På byxorna har jag sänkt grenen något och benen är lite kortare och har istället fått en betydligt längre mudd nertill. Annars är det mest själva fickorna som skiljer sig från originalmönstret. Jag tycker benen i det här mönstret är precis lagom breda - rymliga utan att vara alltför pösiga!

  SvaraRadera