torsdag 24 maj 2012

Somrigt värre!

Den senaste tiden har jag haft nöjet att leverera flera olika beställningar. Det betyder att det finns mycket som inte längre är hemlisar och därför kan publiceras i bloggen! Dessutom har jag sytt några plagg till mig själv (!) och 1 1/2 åringen (på dagen idag!) här hemma har fått två par nya sommarbyxor.
Jag får helt enkelt börja i en ände och då väljer jag de här somriga plaggen till ett syskonpar vars mamma är gammal skolkamrat till mig. Jag fick äran att sy vintermössor åt dem i vintras och när beställaren sedan fick upp ögonen för det här fina tyget kom önskemålet om två syskonplagg till sommarens soliga dagar!


T-shirt i strl. 110 till storebror och tunika i strl. 86 till lillasyster. En riktigt kort tunika (förlängd t-shirt) enligt beställarens önskemål, för att inte inskränka på lekvänligheten - smart!

Förenklat mönster från Ottobre 1/2012. Det härliga tyget med motiv från sången "Var bor du lilla råtta?" kommer från Liandlo. Turkos interlock till kantband kommer även den från Liandlo.

Det finns många fler fina tyger som är illustrerade med inspiration från barnsånger - jag gillar verkligen idén! Johanna Ahlard har illustrerat detta och många fler. Kika in på hennes blogg här.

Det får vara allt för ikväll - hög tid för sängen!

2 kommentarer:

  1. Fina grejer! Hittade hit när jag googlade efter sömnadsbloggar som sytt efter Børnetøj 0-3 år-boken så här hittade jag en del inspiration - precis vad jag var ute efter. :-)

    SvaraRadera
  2. Tack! Vad kul att du fick lite inspiration!
    Har du Meedoms bok? Jag tycker den är jättebra när man behöver ett bra basmönster. Dessutom innehåller den en hel del bra beskrivningar på olika tekniker.
    Nu ska jag kika in på din sida :-)

    SvaraRadera