lördag 12 maj 2012

Vårväska!

Jag har gjort en kort paus i klädsömnaden och sytt mig en liten väska! Det var efter att jag blivit insprirerad av min granne som den här väskan/kassen kom till i tankarna. Det var så kul att sy något annat än kläder och att arbeta i vävt tyg som omväxling. Jag hade svårt att slita mig när jag väl satt igång med väskan och igårkväll när lugnet lagt sig satte jag mig vid maskinen och sydde klart.

Yttertyget kommer från IKEA och är ett stadigt bomullstyg, likaså det randiga tyget i handtagen. Fodret är ett tunnare bomullstyg från Stoff och Stil.
De färdiga måtten på väskan blev ca 30 x 35 cm och en ca 12 cm bred botten. Jag sydde fast en liten mobilficka på insidan. Väskan kommer att vara lagom i storlek att använda till och från jobbet men också precis lagom att ha som extra väska bredvid en större packning. En väska att lägga boken och stickningen i!

Jag fick verkligen mersmak och planerar redan en till kasse. Den blir större för att rymma lite av varje till sommarens utflykter.

Denna helgen hade vi egentligen tänkt ägna åt trädgårdsarbete och jag skulle bland annat så lite sallad och annat i nyanlända pallkragar. Men det verkar inte vara en bra idé i detta blåsväder.... Fördelen är att man får gjort lite inomhus istället, det behövs alltid. Och så kan man sy lite mer! Barnet sover middag och sambon är på auktion så vad väntar jag på?

Kram och fortsatt skön helg!

3 kommentarer:

 1. Vilken jättefin väska! Vårlig och fin! Ha en fortsatt skön helg! Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg väska! Vad sugen jag blir på att sy en jag med! Kanske blir den där kameraväskan först...

  SvaraRadera
 3. Vad fin den blev! Vilken trevlig granne som lyckats inspirera dig så. ;-)
  kram!

  SvaraRadera