tisdag 31 juli 2012

Vinterns kofta redan klar - hur gick det till?!

Så som jag gått upp i sömnaden den senaste tiden blir det inte mycket tid över för stickor och virknålar! Men för ett litet tag sedan köpte jag garn och skrev ut mönster till en vinterkofta åt H. Jag längtade verkligen efter att sticka. Fördelen med sticka/virka är att det är lättare att sätta sig med projektet bara en liten stund, lätt att bära med sig och framförallt, man kan dela soffa med sin partner samtidigt!

Det är en kofta från DROPS stickad sidledes i två trådar "Alpaca". Stickor 5 och rätstickning   hela vägen, det är förklaringen till att det gick så fort att få den klar! Jag valde mönstret just för att den skulle stickas sidledes, det har jag inte provat innan. Dessutom tilltalade den enkla modellen mig. Jag valde att kombinera två färger och fick den på så sätt lite melerad.Här ser ni det sammanhängande stycket innan ärm- och sidsömmar sys ihop.
Stickningen börjar i ena ärmen och avslutas i andra ärmen.

Mönstret kommer alltså från DROPS. Koftan är stickad i storlek 2 år. Den är provad och H såg nöjd ut framför spegeln men den är ganska stor så det är nog först till vintern han kan bära upp den!

Efter den här koftan har jag blivit sugen på att göra något liknande till mig själv. Gärna randig i några favoritfärger... tåls att fundera på!

2 kommentarer:

  1. Jag brukar titta in på din sida och bli inspirerad. Har i dagarna tittat på just detta mönster. Blev mer sugen nu när jag såg dina bra foton på hur arbetet ser ut på vägen!

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra! Att kunna inspirera är ju precis vad som är meningen!
    Lycka till med ditt projekt!

    SvaraRadera