torsdag 16 augusti 2012

Do Redo! Skjortan som fick ett nytt liv.

När jag rensade min garderob tidigare i somras hittade jag flera plagg som jag inte ville behålla men där jag såg potential i själva tyget. De plaggen hamnade i min Do Redo-samling. Det är riktigt kul att sy något fint av plagg som man tröttnat på. Det får bli min utmaning framöver - mer återbruk!

Ett av plaggen var en skjorta från Crocker som jag haft i många år. Först använde jag den till vardags, sen har jag använt den som sovskjorta för att jag tycker så mycket om tyget. Den har också legat i riskzonen för att bli målarskjorta kommer jag ihåg, men på nåt vis har den klarat sig! Efter att nyligen sytt den här skjortan till H fick jag nu den briljanta idén att skapa en barnskjorta av min gamla favorit.
Knäppningslisten är en del av ursprungsskjortan men med tillägg av två knapphål och även fållen nedtill fram och bak är sparad och använd på barnskjortan.Mönstret är från Børnetøj 0-3 år av Meedom, samma som till den här.

Jag tog en närbild på tyget som jag talat så gott om, inget märkvärdigt men kanske är det just därför jag tycker så mycket om det. Jag är så glad att skjortan kommit till användning och dessutom verkar H gilla den starkt!2 kommentarer:

  1. Åh, så fin! Den skjortan var alltid så fin - så roligt att den lever vidare! Kram!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du minns den! Puss

    SvaraRadera