söndag 12 augusti 2012

Nytt stickprojekt!

Jag besökte nyligen min vän Elin i Växjö. Hon tog med mig till den insprirerande garnbutiken Umbra. Jag visste redan innan jag gick in i butiken att jag skulle komma ut med en liten kasse! Jag var faktiskt ute efter ett nytt stickprojekt och det skulle gärna va något till mig själv, och så blev det!

Jag ska sticka en långärmad, luftig tröja i ett ljuvligt lingarn. Rent lin har jag aldrig stickat i förut så det blir en ny erfarenhet. Garnet fanns i många olika vackra färger och det var riktigt svårt att välja bort de vackra turkosa och lila nyanserna. Men så blev det till slut och valet föll på ett helt neutralt linfärgat garn. Jag resonerade som så att när jag nu lägger mycket pengar och tid på en tröja till mig själv så ska jag kunna använda den till mycket och till många tillfällen.



Hälften av garnet är nu nystat och jag är redo att sätta igång! Det här skedet av ett projekt är det bästa jag vet!

7 kommentarer:

 1. Ska bli spännande att följa detta projektet. Smart val när det gälde färgen, vet inte om jag varit lika förnuftig...;-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vackert garn! Jag stickade i rent lin för länge sedan - minns att garnet var hårt och att tröjan blev det också. Men efter några tvättar blev den alldeles mjuk och silkeslen! Härligt med projektstart!

  SvaraRadera
 3. Är du med i senaste sew-along projektet?

  SvaraRadera
 4. Ja faktiskt.Det verkar som om den inte är överdrivet svår men ändå en rejäl utmaning för mej som bara sytt gardiner innan... Tänkte vi kunde dela mönster kanske? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du vill hänga på! Klart vi kan dela mönster, jag beställde ett häromdagen.
   Kram

   Radera
  2. Vad bra! Jag hinner nog inte skaffa fram tyg denna veckan, den är packad som den är. Men hör av dej när du fått mönster och ritat av det så kan vi väl ses. Ska se om jag får min jobbarkompis med på det också så blir det ännu lite billigare=)
   kram

   Radera