torsdag 20 september 2012

Applikation-premiär!

Jag har en kollega som utmanar mina färdigheter i sömnad genom sina återkommande beställningar! I våras hade hon specifika önskemål om en klänning med smock. Det hade jag aldrig provat förut men jag lovade att göra ett försök. Det var både enkelt och roligt och resultatet blev så bra! Ni ser den här.

För någon månad sedan kom nästa utmaning. Efter att ha sett en gemensam kollegas beställning på ett par brallor i stjärntyget blev hon förtjust och ville ha något liknande. Till det skulle det vara en enfärgad tröja men något från byxorna fick gärna återkomma på tröjan. Hmm... sa jag, det skulle passa fint med en applikation fast det har jag aldrig provat. Jaa, utbrast hon - det vill jag ha! Så sen vara det bara att skaffa det material som behövdes för detta. Sen följde jag KokaLal´s applikationsguide. Än en gång - det var både enkelt och roligt!

Det blir lätt så att man bara fortsätter att sy enligt de mönster, tyger och tekniker man är trygg med. Man får förvisso riktig snits på de plaggen men sen kommer man liksom ingen vart! En liten skjuts för att våga prova nya moment är ofta vad som behövs! Så tack Ann-Sofie för hjälpen! Hoppas att barnbarnen trivs i de nya kläderna!

Förutom tröja och byxor beställdes också klänning och tights i samma tyger/färger.

Mönster: Tröja och klänning kommer från Ottobre 1/2012. Haremsbyxor från Ottobre 1/2011. Tights, "Form 0" från Meedom. Samtliga kläder i storlek 86.

Material: Röda stjärntyget kommer från Jonic. Enfärgat rött och svart muddtyg från Stoff och Stil.

Jag kände att jag var tvungen att göra en testapplikation först så jag gjorde en tröja till sonen med en fin stjärna på bröstet. Den visar jag i nästa inlägg!

3 kommentarer:

 1. Jättefint! Jag är också sugen på att testa...

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Supersnygg tröja! Kul med enfärgat plagg och randig applikation! Visst är det roligt med applikationer. :)

  SvaraRadera
 3. Gör det Elin! Jag köpte Vliesofix och Totally stable hos Bibbi.

  Ja, Anna - det var verkligen kul! Filar redan på nästa :-)

  SvaraRadera