söndag 9 september 2012

Linne till min egen garderob

Min sykompanjon och svägerska har inspirerat mig till att sy det här linnet. För flera månader sedan sydde hon två varianter utifrån det här mönstret, en klänning och ett linne. Mönstret kommer från Stoff och Stil och är egentligen ett klänningsmönster. Mönstret består av fram- och bakstycke för hals och nacke samt totalt fem volanger. En ganska vid modell vilket betyder att ingen dragkedja eller knappar behövs. Till det här linnet lade jag bara på två volanger istället för fem. Linnet blev i kortaste laget och en fåll nertill som jag hade planerat var inget alternativ längre. Jag overlockade kanten och sydde på en grå spets. Ibland leder missberäkningar och felsteg till något bra!
Egentillverkad snedslå till halsringning och armhål. Båda tyger kommer från Stoff och Stil.


Linnet är enkelt att sy och det går ganska fort när man väl klippt till de olika delarna. På klänningsmodellen med fler volanger ser man ofta att olika tyger mixas. Det vill jag prova nästa gång, kanske till sommaren 2013!


1 kommentar:

  1. Jättesnyggt! Riktigt Malin-linne! Jag blir mer och mer sugen på att sy något till mig själv. Men är fortfarande lite rädd för att det aldrig ska användas... Men det du syr inspirerar verkligen!

    Kram!

    SvaraRadera