tisdag 6 november 2012

Haremsbyxor med fickor

Ett par haremsbyxor med jeanskänsla! Jag har piffat till, det för mig, välanvända haremsbyxmönstret lite. Bland annat genom att lägga till sidsöm och fickor. Och så har jag använt ett lite grövre bomullstyg som påminner om jeans vilket också förändrar "looken" tycker jag.
Mönster: Ottobre 1/2011 med lite justeringar.

Material: Bomullsväv från Stoff och Stil. Röd mudd, även den från Stoff och Stil. Randig trikå i fickorna från Jonic Textil.Jag tyckte så mycket om helheten i det färdiga plagget så jag sydde ett par likadana till en nära väns dotter. I mitt huvud stämde det så bra överens med beställningsönskemålet!

Jag har så länge sagt att jag vill sy ett par haremsbyxor till mig själv men jag blir liksom aldrig färdig... Kanske denna varianten kunde vara något... hmm... Om bara inte den där "Saker-jag-vill-sy-listan" varit så lång!

4 kommentarer:

 1. Otroligt snygga, verkligen!!!! Är det ett bra mönster tycker du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker det är bra. Enkelt att justera bensluten efter önskemål. Jag tycker de gör sig bra både med resårkanal och mudd!

   Radera
 2. Jättefina! Tror du modellen passar bra även på ett barn som varken sitter eller går?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. De är ju så härligt rymliga! Man får klart inte samma "häng" i grenen men jag tror absolut de passar en gymnastiserande bebis på lekfilt!

   Radera