söndag 8 januari 2012

1-års klänning!

Idag kunde jag äntligen överlämna presenten till lilla H som fyllde 1 år härom veckan. Hon var förtjusande söt i klänningen/tunikan. Tyvärr fick jag ingen bild på självaste tösen men här är två bilder på plagget.

Mönster: Strl 80. Eget mönster, utgick från en tröja som jag förlängde och ställde ut i midjan.

Material: Velour från Stoff och Stil. Kantband av muddtyg från Stoff och Stil.

Jag valde att göra ett "snabbsprund" i halsringningen efter KokaLAL´s fina tutorial. Smidigt och framförallt snyggt tycker jag!

4 kommentarer:

 1. Vilken fin klänning! Tack för länken till snabbsprundet, det ska jag testa! Var det svårt att få till rätt sträckning på kantbandet?

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken fin klänning! Vad duktig du är!! Har en liten systerdotter som skulle vara så fin i en sån. Går det att beställa en av dig Malin?

  Kram från din forna Norge-kollega Sara

  SvaraRadera
 3. Elin: Eftersom jag inte behövde någon "ihopdragande" effekt av kantningen (som jag brukar vilja ha i en vanlig halsringening) så testade jag att knappt sträcka alls och det blev riktigt bra. Kanske blir ännu bättre med interlock istället för muddtyg?

  Sara: Vad kul att höra från dig och roligt att du gillar klänningen. Jag syr gärna en till din systerdotter, hur gammal är hon? Priset för en sådan är ca 200:-

  SvaraRadera
 4. Hej! Javisst är det bra med snabbsprundet. En riktig favorit!! Jag frilägger mina bilder (gör så att bakgrunden blir vit) med ett gratisprogram som heter gimp. Det kan man ladda ner. Sen använder man lassot. Fråga gärna mera om du behöver hjälp :)

  SvaraRadera