fredag 6 januari 2012

Älskade mormorsrutor!

Så kom äntligen filten till användning! Jag började på den här filten med mormorsrutor för nästan 3 år sedan. Jag hade en vision om att den skulle bli jättestor och kunna användas som överkast på en säng eller att kunna svepa den om sig i soffan.... Lika roligt som det är att påbörja ett projekt med mormorsrutor, lika tröttsamt kan det vara på slutet när man har fäst hundratals trådar och inte längre känner det lustfyllt att påbörja en ny ruta. Därför bestämde jag mig under tidens gång för att det skulle bli överkast eller filt till en barnsäng! Så när vi nu äntligen börjat komma i ordning i barnrummet fick den sin självklara plats i växa-sängen från 50-talet!

Jag har faktiskt på senaste tiden blivit sugen på att göra något nytt med mormorsrutor. Får se vad det blir.... men då ska jag göra det med "äkta" restgarner - som på mormors tid! Och fästa trådarna efterhand... och sätta ihop rutorna efterhand - man lär sig!

3 kommentarer:

 1. Hmmm... Känner igen detta... Blev tom lite inspirerad att plocka fram dom där rutorna! ;-) Men, inte ikväll.... En annan dag....
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin säng Hilding har fått! Filten passar ju perfekt där! Känner verkligen igen känslan av att vara så trött på att slutföra, men vad härligt det är när man ser resultatet sen! Underbar filt!

  SvaraRadera
 3. Så fint!! Kanske testa att göra dom i mer blomform härnäst?+ Är jag sugen på. På tal om restgarner är min restgarnsfilt färdig men jag fuskade ju lite, gjorde rutorna enfärgade men det var nog med trådar att fästa ändå!! Sofia

  SvaraRadera