fredag 13 januari 2012

Projekten hopar sig... ett angenämt problem!

Idag har jag varit i Malmö och träffat fina vänner. På vägen hem tog jag en tur till Stoff och Stil... Jag skulle titta efter tyg till en klänning som jag ska sy till mig själv. Jag deltar i en "sew along" hos en bloggerska, karinottilia, där alla som deltar ska sy en klänning efter samma mönster. Via hennes blogg kan man få vägledning i de olika momenten och alla kan bidra med sina tips och trix. Kul idé va?! Det passar mig utmärkt som hittils har mycket liten erfarenhet av att sy vuxenkläder. Den stora utmaningen verkar vara att vara nogrann med att anpassa mönster efter figur (!) och inte bara välja en storlek rakt av. Jag hittade ett tyg som jag hoppas blir bra. Det är svårt att välja, särskilt utan smakråd.... Jag tänkte inte avslöja tygvalet än men här ser ni en bild på hur modellen ser ut.

Coffee date dress - gratismönster från Burda
Jag är osäker på om jag ska ha volanger på bröstet på min klänning eller om jag ska göra någon annan detalj... det får jag fundera på.

När jag kom till Stoff och Stil såg jag att de redan fått in nya tyger. Det var jag inte beredd på... jag plockade åt mig lite grand och konstaterade att jag får komma tillbaka snart igen! Det här ska bli byxor och tröja till lille H. En underbar färg - bränd orange, och så bruna detaljer till det!Nu får jag allt sätta fart! Kram och trevlig helg!

3 kommentarer:

 1. hihi, den dära festklänningen till mej kan ju snart bli verklighet=) Nä men vilken kul idé med en sew along!

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig idé!! Sysuget kommer krypandes.. Sofia

  SvaraRadera
 3. Ahhh... jag vill också åka till Stoff och Stil o köpa något jag kan sy av! Det finns så underbara fina tyger! Kanske får sätta ett delmål på vägen ;-) Mitt sommarprojekt är ju redan uttänkt!
  Kram

  SvaraRadera