måndag 1 oktober 2012

Jag + Minoru = sant

Jackan blev färdig igår och jag har ännu inte slutat le! Jag är kär! Och stolt!
Jag har sytt den här jackan med hjälp av Karinottilia och det fantastiska team av sömmerskor som deltagit i Sew Alongen! Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det hade inte gått annars! Sew alongen under Karins ledning får mig framförallt att våga. Ett steg i taget, Karins vägledning i text och bild, experthjälp när man kör fast, en smula tålamod och vips har man en Minoru!

Här kommer en hel radda bilder!Mönster: Ett Sewaholic-mönster köpt hos Karinottilia. Man kan sy jackan med eller utan luva. Mönstret har egentligen inga ytterfickor (bara två innerfickor) men nästan alla verkar ha valt att sy någon sorts ytterfickor. Följer man Karinottilas beskrivning finns där förslag på olika sorters fickor och hur man syr dem.
Jag vill verkligen rekommendera det här mönstret för den som känner sig sugen på att sy en jacka. Anpassa material efter säsong så har den inga begränsningar!

Material: Jag har valt ett tunt ulltyg som yttertyg och bomullsvoile som foder. Båda kommer från Stoff och Stil. Det återstår att se hur mycket kyla den står emot. En tunn kofta under får nog plats, men inte mer.

Till sist ännu ett tack till Karinottilia och alla medsömmerskor!
Om några dagar blir de jackparad hos Karinottilia och då kan man få se alla fina jackor samlade. Jag tipsar och länkar när det är dags!

3 kommentarer: